Зелені вулиці міста Відхилений

Доданий
06.09.2017
Номер
7
Інше

Проект передбачає висадку саджанців декоративних дерев та чагарників вздовж вул. Центральної та частково Б. Миру. Бажаю якісно покращити довкілля жителям та гостям міста. Дерева висаджені вздовж вулиць — це додатковий кисень, захист від спеки та гарний краєвид.

Автор проєкту
Любов
Любов Василенченко
Бюджет
30 750 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Одна з проблем нашого міста — це брак зелених насаджень. Найчастіше відчуваємо цей недолік в спекотні дні, коли ходимо по розпеченим доріжкам і нікуди сховатись від гарячого сонця. Для людей, чий організм чутливий до погоди — це справжнє випробування. Ми не владні вплинути на клімат, але можемо покращити життя збільшивши кількість дерев вздовж доріг та доріжок.
Наявність дерев значно знижує температуру ґрунту та асфальтного покриття, попереджуючи деформацію асфальту.
Саджанці дерев підбирались з урахуванням кліматичних умов (витривалі, посухостійкі види) та розмірів дорослих дерев.
В проекті використані як добре знайомі загалу дерева (клен гостролистий, липа. горобина), так і декоративні дерева, які милуватимуть око перехожим, це:
іва Матсудана — надзвичайно романтичне дерево з хвилястими гілками, найбільш декоративне рано навесні, коли випускає довгі сережки,
робінія – представник родини акацієвих з рожевими ароматними суцвіттями.
Так як проект враховує актуальні ціни станом на серпень 2017 року, то при підвищенні цін розплідниками саджанців доведеться відмовитись від частини дерев, щоб не вийти за вартість кошторису.

Кількість дерев по вулицях: Бульвар Миру: горобина 40 шт, клен госторолистний – 9 шт.; вул.Устенка: іва матсудана – 1 шт, робінія рожева – 5 шт, глід «Пол Скарлет» - 10 шт.

Вздовж вул. Центральна (зі сторони міського парку) та на майдані перед палацом культури пропоную композиції з декоративних кущів.

Доставка передбачається за тарифами перевізника «Нова пошта». Посадка саджанців безкоштовна – силами громадського активу міста. Постачальник саджанців: pitomnik.kiev.ua, batanya.in.ua, постачальник добрив: minar.com.ua.


Обгрунтування бінефіціарів проекту

Мешканці та гості міста

Очікувані результати

Висадка дерев вздовж вулиць прикрасить місто, зробить його зручним та покращить екологічний стан довкілля.

Фотографії